Fra Helges Nordlandet
Filmer fra vinterkvarteret!

Fra Helges Nordlandet Filmer fra vinterkvarteret!

Hurdal, 21.12.2017

:: Wolverine Lake 2017 ::

 
 

Sommeren 2017 la Vidar Bruun og Christian Engelschiøn fra Romerike ut på en seks ukers lang ekspedisjon på tundraen i North West Territories, Canada. Målet var å bli fløyet flere hundre kilometer nordover og inn i urbefolkningens eget land – til deres urgamle jaktmarker; til deres Thaidene-Nene, «Forfedrenes Land» og i dette landet, å finne tilbake til Helge Ingstads leirsted  vintersesongen 1929-30. Vinterkvarteret.

I hjertet av disse hellige markene ble Vidar og Christian droppet på en liten sjø.
Rundt dem bølget tundraen.
Evigheten strakk sine armer ut i ingenting.

Eventyret var i gang!

Vidar og Christian hadde med seg videokamera og minnekort til mer enn tyve timers filming i 4K formatet. De ønsket å dokumentere mest mulig og de ønsket å kunne få med seg hjem mest mulig av det eventyret nettopp en slik ekspedisjon er. Resultatet vil langsomt sige inn her på helgeingstad.com. Først ut er filmen(e) om reisen til vinterkvarteret. Dernest vil vi slippe filmen om søket og funnet av Jervvannet. Til slutt vil vi - fordi det er hyggelig - slippe en film om turen generelt. Hva tenkte vi der ute i de seks ukene? Hvordan ordnet vi oss?


(t.h: Vidar Bruun og Christian Engelschiøn fant det mystiske "Jervvannet". Her står de ved bredden av det)

 

Tilbake til Vinterkvarteret (Ingrids edit)
 

 

Tilbake til Vinterkvarteret (Christians edit)

 

Denne filmen handler om Vidar og Christians reise fra Yellowknife til Helge Ingstads Vinterkvarter, dypt inne på tundraen.

Filmen er regissert og produsert av Ingrid Engelschiøn, 2017.

 

Denne filmen handler om Christian og Vidars reise fra Yellowknife, over tundraen liketil Vinterkvarteret. Den er lengre og ikke fullt så godt laget som Ingrids versjon, men til gjengjeld tar den med noen flere - eller andre - detaljer fra denne reisen.

 Filmen er regissert og produsert av Christian Engelschiøn, 2017.

Funnet av Jervvannet
 

   

   

Denne filmen handler om Vidar og Christians søk ett og funn av Helge Ingstads Jervvannet dypt inne i hans østlige jaktfelter i Northwest Territories.

Filmen er regissert og produsert av Christian Sverdrup Engelschiøn, 2017.

   

Nuntius CMS is delivered by Webnor